فولادهای ماریجینگ منتشر شد
22866 Views
کتاب «فولادهای ماریجینگ: الگوسازی میکروساختار، خواص و کاربردها» ترجمه دکتر نوشین یساول و دکتر سیدامیرحسین فقهی، توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی در سال 1399 منتشر شد.
کتاب فولادهای ماریجینگ نوشته «وی شای و جانلی گوئو» است و در 272 صفحۀ وزیری و با قیمت 420.000 ریال منتشر شد.
بررسی ویژگیها و خواص مواد، بدون مطالعه میکروساختار آنها امکانپذیر نیست. بررسی آرایش اتمی، میزان و نوع عیوب میکروساختاری و نوع و مقدار فاز/ فازهای موجود، تأثیر بسیاری بر خواص فیزیکی، الکتریکی، مغناطیسی، خوردگی و مکانیکی حاصل می گذارد. درنظرگرفتن این نکات در صنایع پیشرفته، بهویژه صنعت هسته ای کشور، ضرورت بیشتری دارد و بومیکردن صنعت هسته ای، مستلزم حساسیت و دقت بیشتر در ساخت قطعات مورد استفاده در این صنعت است. نیاز به ارتقای کیفیت قطعات مختلف بهمنظور افزایش بازده تجهیزات، دسترسی به فرایندهای تولید بهینه و کاهش هزینة تولید، اهمیت طراحی مواد و فرایند ساخت آن را چندبرابر می کند.
ازسویدیگر، هزینه های بالای آزمون های شناسایی و اندازه گیری مواد و وقوع سریع برخی از پدیده های فیزیکی و متالورژیکی، امکان تفسیر و تحلیل خواص حاصل را دشوار می سازد؛ لذا انجام تحقیقات شبیه سازی مواد، علاوهبر کاهش هزینه های هنگفت، به شناخت پدیده های موجود کمک و امکان پیش بینی مواد جدید را برمبنای خواص بهینه تسهیل می کند.
یکی از نیازهای اساسیِ صنعت هسته ای پیشرفته، نیاز به موادی با قابلیت اطمینان و استحکام بالا و چقرمگی شکست بالاست. برایناساس، محققان بسیاری فولادهای استحکام بالای مختلف را گسترش دادهاند. در این میان، تنها، فولاد ماریجینگ توانسته است به هر دو نیاز صنایع پاسخ دهد.
در این کتاب، فولاد ماریجینگ، ساختار و خواص مکانیکی آن بهتفصیل، بررسی و پدیده های موجود در دماها و زمان های مختلف فراوری آن از نظر موادی مطالعه شده است. در بخش انتهایی نیز بهمنظورِ شناخت و تحلیل صحیح پدیده ها و پیش بینی خواص ارتقا دهنده، شبیه سازی با استفاده از الگوی شبکه عصبی مصنوعی شرح شده است.
کتاب پیشرو تک نگارهای پژوهشی است که تجربه های بسیاری از محققان در آن جمع آوری شده است و جدیدترین نتایج پژوهشهای این حوزه را از سال 2000 دربرمی گیرد و کارهای تحقیقاتی دیگر محققان جهان را پوشش می دهد.
این کتاب، در اصل برای محققانی طراحی شده است که به فولادهای ماریجینگ یا الگوسازی یا هردو موضوع علاقه مندند. همچنین برای الگوسازان رایانهای نیز بسیار مفید است و آنان را با فنون الگوسازی مطرح در این کتاب که تاکنون درخصوص فولادهای مارجینگ بهکار نرفته است، آشنا میکند.
این کتاب مطالب آموزنده و درک صحیحی از مبانی فیزیکی و مکانیکی پدیدههای موادی مانند جوانهزنی و رشد و رسوبگذاری در آلیاژهای پایهآهنی دارد و میتواند در درک درست مبانی فیزیک و مکانیکی دروس خواص فیزیکی و خواص مکانیکی مواد در مقطعهای کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی مواد راهگشا باشد. همچنین سایر رشتههای مهندسی مانند مکانیک، هستهای و هوافضا نیز به آشنایی و شناسایی روابط و پدیدههای فیزیکی و مکانیکی نیاز دارند.
در نهایت، این کتاب برای گروههای مهندسی در صنایع هستهای، نظامی و دفاعی، هوافضا، صنعت نفت و پتروشیمی و بهویژه در مراکز تحقیق و توسعه و کارخانههای تولید فولاد مفید است.