از سوی کانون موسیقی دانشگاه شهید بهشتی؛
ویژه برنامه گرامیداشت سعدی برگزار شد
29617 Views
ویژهبرنامه گرامیداشت سعدی از سوی کانون موسیقی، سه شنبه 19 اردیبهشت ماه در تالار مولوی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور دکتر آقامیری، سرپرست دانشگاه شهید بهشتی و جمع کثیری از دانشجویان و علاقمندان به شیخ اجل برگزار شد.
سرپرست دانشگاه در سخنان خود بر پاسداشت میراث گرانبهای زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد و افزود: سعدی باعث احساس هویت ما، حافظ باعث احساس غرور ما، فردوسی باعث احساس قدرت ما و مولوی باعث احساس معنویت ما ایرانیان است.
اجرای موسیقی اصیل توسط گروه چاووش، آوازخوانی استاد علی جهاندار، استاد بزرگ آواز ایران؛ سخنرانی دکتر رشید کاکاوند و دکتر کورهای و شعرخوانی آقای مولوی از بخشهای مختلف این مراسم بود.
دکتر کوره ای در صحبت های خود به جایگاه رفیع سعدی شیرازی در زبان و ادبیات فارسی اشاره کرد و گفت: گلستان سعدی سرشار از پندهای چگونه زیستن است و اگر میخواهید چندین سال بزرگتر از خودتان زندگی کنید گلستان بخوانید. ایشان همچنین ادامه داد که کل ادبیات جهان، سعدی را جز برترین ها میداند.
سخنرانی دکتر رشید کاکاوند حسن ختام این مراسم بود. دکتر کاکاوند، سعدی را افضلالمتکلمین نامید و به محبوبیت و مقبولیت سعدی هم در میان متخصصان و هم درمیان عموم مردم اشاره داشت و علت آن را مصلح بودن و زبان ملایم سعدی دانست.
ایشان افزود: کلام سعدی سهل ممتنع است. آنقدر زبان سعدی ساده است که یک آدم معمولی وقتی میشنود میگوید که این حرف ها را همه می توانند بزنند ولی ممتنع یعنی کسی غیر از سعدی نمی تواند بگوید. سعدی بودن کار آسانی نیست. مهمترین ویژگی سعدی این است که فاصله میان راوی اصلی و راوی متن در آثار سعدی کم است و صداقت درآثار سعدی موج میزند.