اولین دانشجوی مقطع دکتری رشته مهندسی پلاسما کشور از رساله خود دفاع کرد
26078 بازدید
نخستین دانشجوی مقطع دکتری رشته مهندسی پلاسمای کشور در دانشگاه شهید بهشتی از رساله خود دفاع کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سحر برزگر، نخستین دانشجوی مقطع دکتری رشته مهندسی پلاسما پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی از رساله خود با عنوان «بررسی تئوری و شبیه سازی تزریق و شتاب الکترون ها در شتابدهنده های میدان دنباله در پلاسما در رژیم حباب» در تاریخ 17 اسفند ماه 1399 با درجه عالی دفاع کرد.
دکتر علیرضا نیکنام، استاد راهنمای دکتر برزگر با ذکر این مورد که فناوری پلاسما به عنوان یک فناوری پیشرفته و کارآمد در حوزه های مختلف از جمله پزشکی، انرژی، محیط زیست، نفت و پتروشیمی، نساجی و پلیمر، صنایع غذایی و کشاورزی، مواد و متالوژی، مخابرات و شتاب دهنده ها کاربرد دارد، افزود: این فناوری نیازمند نگاه ویژه صنعتگران و سیاستگذاران علمی در کشور است تا در کنار رشد سایر فناوری های پیشرفته مانند نانو و لیزر، این فناوری بتواند از وابستگی به سایر کشورها در سالیان آینده بکاهد.
مهم ترین دستاورد های این رساله در پایگاه معتبر علمی نیچر و در مجله Scientific Reports منتشر گردیده است.
لازم به ذکر است با توجه به رشد این فناوری در دنیا و نیاز به ایجاد فعالیت متمرکز بر روی کاربرد های آن، رشته مهندسی پلاسما به عنوان یک رشته میان رشته ای در پژوهشکده لیزر و پلاسما در سال 84 راه اندازی شد و از همان سال در مقطع کارشناسی ارشد و در سال 93 در مقطع دکتری دانشجو پذیرفته است.
این پژوهشکده با راه اندازی بیش از 8 آزمایشگاه مجهز و فعال در حوزه فناوری پلاسما به عنوان قطب علمی پلاسما و کاربردهای آن در کشور مطرح است. از جمله دستاوردهای این مرکز می توان به انتشار بیش از 400 مقاله علمی در حوزة مهندسی و فناوری پلاسما در مجلات معتبر بینالمللی و داخلی اشاره نمود. همچنین تجاری سازی بیش از 20 محصول دانش بنیان بر پایه فناوری پلاسما طی سالیان گذشته از جمله فعالیت های این مرکز در بخش مهندسی و فناوری پلاسما بوده است.
میتوانید این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید: