با تقدیر از برگزیدگان برگزار شد؛

اختتامیه پنجمین جشنواره ملی دانشجویی خون سیاوش

216 بازدید

اختتامیه پنجمین جشنواره ملی دانشجویی خون سیاوش با موضوع مهاجرت نخبگان و با شعار «بازگشت»، 21 اردیبهشت‌ماه 1404 با حضور دکتر آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر جهانگیری، معاون فرهنگی و اجتماعی و جمعی از استادان «طرح جهت» بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

براساس گزارش مدیریت شاهد و ایثارگر، دکتر آقامیری، رئیس دانشگاه در سخنانی ضمن اشاره به آیات نخستین سوره جمعه، شغل معلمی را دارای شأنی یگانه با مسئولیتی خطیر و ارزشمند در جامعه توصیف کرد که با هیچ مقام و جایگاهی قابل معاوضه نیست. 

ایشان خطاب به اساتید جوان نخبه خاطر نشان شد که اگرچه مسیرهای دیگری برای نخبگان فراهم بوده ‌است اما انتخاب راه معلمی تنها با انگیزه‌های معنوی میسر است نه مادی. معاشرت با جوانان و هم‌زبانی با آنان و ایجاد انگیزه و راهنمایی آنان فرصتی ا‌ست از جانب خداوند که باید قدر آن را دانست.

رئیس دانشگاه یکی از دلایل مهاجرت جوانان را نبود «آرامش» دانست و حل این مسائه را یکی از وظایف دانشگاه دانست و افزود: در سالهای اخیر با اخذ تصمیماتی، به دنبال ایجاد بستر مناسب برای فعالیت بدون دغدغۀ استادان جوان هستیم. با این حال با همۀ سختی‌ها و دشواری‌ها و زخم‌هایی که دشمنان بر ما زدند و خون سیاوشان ما را بی‌گناه بر زمین ریختند، ما تا آخر ایستاده‌ایم و به حرمت این خونهای ریخته‌شده دوباره قدرت خواهیم گرفت و تا به امید خدا هرچه زودتر به جایگاهی برسیم که شایستگی آن را داریم.

دکتر جهانگیری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی، مهاجرت را یکی از دغدغه‌های این معاونت برشمردند و پنجمین جشنواره خون سیاوش را آغاز مسیری در این مسأله دانست و یادآور شد که پرداختن به این موضوع باید به صورت تخصصی بیشتر و بهتر پیگیری شود. در همین راستا ایشان از اساتید طرح جهت (جذب هیئت علمی از میان دانش‌آموختگان برتر)، دعوت کرد تا کارگروهی برای راهنمایی دانشجویان نخبه و مستعد در مسیر علمی و پژوهشی در دانشگاه ایجاد شود تا ضمن معرفی طرح‌های بنیاد ملی نخبگان، این مسیر مستمر و ادامه‌دار باشد.

در این مراسم همچنین دکتر شکرالله کریمیان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، ضمن بیان تجربۀ خود از «بازگشت» به ایران، بر اساس گزارش های «مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)»، وضعیت علمی و تولید علمی در ایران را در جهان و در میان کشورهای جهان اسلام مطلوب ارزیابی کرد و جای امیدواری دانست که با ادامۀ همین مسیر و با همت جوانان بتوانیم این جایگاه را بیش از پیش ارتقا دهیم.

در پایان این مراسم از استادان جذب بنیاد ملی نخبگان دانشگاه شهید بهشتی، برندگان مسابقه کتابخوانی «از دانشگاه کینگزویل تا دشت شلمچه» و برگزیدگان بخش‌های چهارگانه جشنواره تقدیر شد.

اسامی برندگان جشنواره به شرح زیر است:

بخش داستان کوتاه

*مرتضی شمس‌آبادی دکتری زبان و ادبیات فارسی (گرایش عرفانی) از دانشگاه شهید بهشتی-رتبه سوم

*فاطمه زندی کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی-شایسته تقدیر

بخش شعر

*راضیه روحی دکتری مردم شناسی از دانشگاه آزاد تهران مرکز-رتبه دوم

*محمدخسروی طناک دکتری رشته برنامه‌ریزی درسی از دانشگاه بیرجند-شایسته تقدیر

بخش هنرهای تصویری

*ریحانه ختیال، نگار کاووسی نجف‌آبادی و زهرا غلامی کارشناسی رشته تلویزیون و هنرهای دیجیتال از دانشگاه صدا و سیما-رتبه دوم

*فائزه نظیفی کارشناسی ارشد رشته روان‌شناسی از دانشگاه پیام نور شیراز-شایسته تقدیر

بخش مقاله

با توجه به تصمیم نهایی داوران و دبیرخانه جشنواره درباره آثار ارسالی در بخش مقاله‌نویسی به منظور حفظ حرمت ساحت علم، رعایت اصل اخلاق علمی و عدم تایید سرقت علمی، هیچ یک از آثار ارسالی شایسته انتخاب دانسته نشدند.

 

 

 

 

​​​​​​​

میتوانید این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید: