همزمان با هفته پژوهش صورت گرفت؛

بازدید استادان و دانشجویان مرکز سنجش از دور و GIS از پژوهشگاه فضایی ایران

86 بازدید

همزمان  با هفته پژوهش با هدف تعاملات برون دانشگاهی و آشنایی دانشجویان ، جمعی از استادان و دانشجویان مرکز سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی از پژوهشگاه فضایی ایران از مراکز تحقیقاتی تابع وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید کردند.

در ابتدای این نشست دکتر احمد سلیمانی از کارشناسان پژوهشگاه فضایی ایران در یک ارائه به معرفی این پژوهشگاه و ظرفیتهای این مجموعه پرداخت. طبق توضیحات دکتر سلیمانی این پژوهشگاه سعی دارد در قالب یک سازمان دانش بنیان هم راستا با تکنولوژی جهانی و با تآکید بر دانش بومی در جهت یک فناوری صلح‌آمیز در راستای حل مسائل کشور گام بردارد. از این رو مجموعه آزمایشگاه‌های تخصصی، بررسی قطعات ماهواره و پیاده‌سازی از جمله امکانات مهم این مرکز است که سعی دارد ایران را در رتبه قابل قبول در بین کشورهای استفاده از فناوری ماهواره قرار دهد. زیرسیستم های پژوهشگاه فضایی ایران شامل پژوهشکده سامانه حمل و نقل فضایی، رانشگر فضایی، پژوهشکده مواد و انرژی، پژوهشکده مکانیک جهت توسعه فناوری و مرکز تحقیقات فضایی است.

در ادامه، مهندس پیمان حیدریان از کارشناسان پژوهشگاه فضایی ایران ضمن خیر مقدم به استادان  و دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در یک ارائه کوتاه ماهواره خیام را معرفی کرد. ماهواره مذکور یک ماهواره سنجش از دور و آخرین ماهواره پرتاب شده در پژوهشگاه فضایی ایران است.

به گفته مهندس حیدریان توجه به پوشش گیاهی، منابع آب، وضعیت زیرساختی، DEM متفاوت و همچنین ارتفاع متفاوت ماهواره از ویژگی‌های مهم این ماهواره است. خیام، ماهواره‌ای اثرگزار برای مدیریت شرایط کشاورزی است و در آینده نزدیک پروژه‌های متفاوتی را در حوزه امنیت غذایی به دست خواهد گرفت. در بخشی از این ارائه تصاویر ماهواره خیام با ماهواره MAXAR مقایسه و برای حاضران ارائه شد.

ارائه پایانی این بازدید مربوط به تجربه‌هایی از استفاده داده‌های سنجش از دور در کشور بود که توسط فرزانه حدادی از فارغ التحصیلان مرکز سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی تهران صورت گرفت. تعیین نقشه‌های زیرکشت، برآورد تولید محصولات زراعی با تأکید بر محصولات استراتژیک مثل گندم (طرح پایلوت کشوری در استانهای همدان، مرکزی و زنجان)، ظرفیت و تنوع تولید محصول با هدف مدیریت صادرات و واردات، ایمنی اراضی زراعی با تأکید بر خشکسالی، کنترل سیلاب و مدیریت مصرف آب و تغییرات اقلیمی، حفظ بهره‌وری و بهینه‌سازی الگوی کشت از جمله پروژه‌های مورد استفاده پژوهشگاه فضایی بود که توسط این کارشناس ارائه شد.

در بخش دوم، دانشجویان از نمایشگاه دائمی در پژوهشگاه فضایی ایران بازدید کردند که شامل طرح‌هایی شماتیک از تمام ماهواره‌های ساخته مثل ناهید، زهره و امید است. علاوه براین قطعات بومی‌سازی شده، باتری ماهواره، فولاد فوق سبک، دستگاه شناسایی مواد مخدر و مواد منفجره با قابلیت به‌روز رسانی و همچنین سکوهای پرتاب ماهواره از دیگر موارد ارائه شده در این نمایشگاه بود.

پژوهشگاه فضایی ایران در تلاش است تا با برگزاری این‌گونه برنامه‌ها، ارتباط مؤثر خود را با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور تقویت کند و به ارتقاء سطح علمی و عملی دانشجویان در زمینه فناوری‌های فضایی و سنجش از دور بپردازد. امید است که این گونه فعالیت‌ها بتواند انگیزه و علاقه‌مندی بیشتری در میان نسل جوان برای ورود به عرصه فناوری‌های فضایی ایجاد کند و زمینه‌ساز همکاری‌های آینده باشد.

در پایان این بازدید مقرر شد تا پژوهشگاه فضایی ایران و مرکز مطالعات سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید بهشتی در بخشهای مختلف با یکدیگر همکاری مشترک داشته باشند.

​​​​​​​

میتوانید این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید: