هفدهمین کنفرانس بین‌المللی حفاظت و اتوماسیون در سیستمهای قدرت برگزار شد

16658 Views

هفدهمین کنفرانس بین المللی حفاظت و اتوماسیون در سیستمهای قدرت در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، 4 و 5 بهمن ماه 1401، به میزبانی دانشکده مهندسی برق کنترل و قدرت دانشگاه شهید بهشتی در مرکز همایش‌های پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور برگزار شد.

در این کنفرانس استادان، محققان و دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف و جمعی از مدیران و متخصصان صنعت برق از شرکت توانیر، شرکت مدیریت شبکه برق ایران، شرکت‌های برق منطقه‌ای، شرکت‌های توزیع نیروی برق، شرکت‌های خصوصی و سایر شرکت‌های تابعه وزارت نیرو مشارکت داشتند.

دکتر محمدرضا آقامحمدی، رییس کنفرانس؛ دکتر مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل  شرکت مدیریت شبکه برق ایران؛ دکتر علی اکبر افضلیان، معاون آموزشی دانشگاه شهید بهشتی؛ دکتر رضا محمدی، دبیر علمی کنفرانس و دکتر حسین عسکریان ابیانه، دبیر دائمی کنفرانس سخنرانان آیین افتتاحیه بودند.
 بنا بر اعلام دکتر محمدی، دبیر علمی این کنفرانس، در مجموع تعداد 168 مقاله علمی کامل و مقاله کوتاه علمی-صنعتی در مهلت مقرر به دبیرخانه این کنفرانس واصل شد. پس از داوری مقالات توسط کمیته علمی و داوران کنفرانس، تعداد 43 مقاله کامل علمی و 39 مقاله کوتاه علمی - صنعتی (در مجموع 82 مقاله) مورد پذیرش قرار گرفت. از این تعداد 32 مقاله در قالب 5 نشست بصورت ارائه شفاهی و مابقی بصورت پوستر ارائه شد؛ کلیه مقالات ارائه شده به کنفرانس در پایگاه علمی ISC و مقالات انگلیسی در IEEE نمایه خواهند شد. همچنین مقالات برتر کنفرانس برای چاپ در مجله IJRTEI دانشگاه شهید بهشتی و مجله مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر AUTJEE معرفی خواهند شد.
لازم به ذکر است که در این دوره از کنفرانس حفاظت و اتوماسیون در سیستمهای قدرت که یک کنفرانس تخصصی است برای ارتقا جنبه صنعتی کنفرانس، برای نخستین بار مقالات کوتاه علمی- صنعتی پذیرفته شد. هدف از این مقالات انتقال تجربیات متخصصان صنعت در مواجهه با چالش‌ها و مسائل صنعت است که انتشار آنها می‌تواند موچب بکارگیری این تجربیات در بخشهای دیگر صنعت شود. از طرفی انتشار این مقالات می‌تواند برای آشنایی محققان صنعت با چالش‌های صنعت و سوق دادن تحقیقات دانشگاهی به سمت این مشکلات کمک نماید و در نهایت ارائه کنندگان این مقالات از بازخورد جامعه علمی و صنعتی در رفع ایرادات و ارائه راه حلهای بهتر بهره ببرند. با توجه به نو بودن ایده دریافت مقالات کوتاه علمی - صنعتی، کمیته علمی و اجرایی کنفرانس تمام تلاش خود را جهت اطلاع رسانی و تشویق برای ارسال این نوع مقالات، تدوین چارچوبهای تهیه و ارزیابی این نوع مقالات، تشکیل یک کمیته علمی – صنعتی برای داوری مقالات و تهیه بانک اطلاعاتی داوران صنعتی به کار گرفت و خوشبختانه از طرف صنعت برای ارسال این نوع مقالات استقبال خوبی شد.
در این کنفرانس علاوه بر 5 نشست ارائه مقالات که در سالن اجتماعات ابن سینا برگزار شد، 4 میزگرد تخصصی نیز در سالن اجتماعات ابوریحان در موضوعات پیشنهادی از طرف صنعت برگزار شد که با استقبال شرکت کنندگان کنفرانس مواجه شد. علاوه بر این 24 عنوان کارگاه (در مجموع 52 ساعت) در حوزه های مختلف حفاظت و اتوماسیون در انتقال و توزیع برنامه ریزی گردید که از این تعداد 14 کارگاه بصورت مجازی و 10 کارگاه بصورت حضوری و موازی با برنامه های دیگر در سالن اجتماعات خوارزمی برگزار شد.

همچنین در این کنفرانس دو سخنرانی کلیدی برگزار شد. سخنرانی کلیدی اول در روز سه شنبه توسط دکتر صنایع پسند، استاد دانشگاه تهران و سخنرانی کلیدی دوم بصورت مجازی در روز چهارشنبه توسط پروفسور مالک، استاد دانشگاه کلگری کانادا انجام شد.
 علاوه بر این نمایشگاه جانبی کنفرانس که با حضور فعال شرکت‌ها و سازندگان تجهیزات حفاظت و اتوماسیون در سالن فارابی برپا بود میزبان علاقمندان و شرکت کنندگان در کنفرانس بود.
مراسم اختتامیه این کنفرانس با سخنرانی رییس کنفرانس، دکتر هادی اشعریون، دبیر اجرایی کنفرانس و دکتر هومان لیاقتی، مدیر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید بهشتی،  برگزار شد. در این مراسم ارائه کنندگان 6 مقاله برتر کنفرانس معرفی و تقدیر شدند. همچنین از اعضای کمیته علمی- صنعتی کنفرانس که در بخشهای مختلف کنفرانس اعم از برنامه‌ریزی و اجرای میزگردهای تخصصی، پیشنهاد کارگاه‌های تخصصی و داوری مقالات کوتاه علمی–صنعتی مشارکت فعال داشتند تقدیر و قدردانی گردید.  
  کمیته برگزاری کنفرانس بدینوسیله از تمامی دست اندرکاران کنفرانس اعم از اعضای کمیته علمی، اعضا کمیته علمی-صنعتی، اعضای کمیته اجرایی و همکاران اجرایی، مسئول دبیرخانه، دانشجویان همکار و همکاران مرکز همایش‌های پردیس عباسپور تشکر و قدردانی خود را اعلام می دارد.